Advertentie

All Risk verzekering

Op het moment dat u een duur voertuig hebt gekocht, wilt u natuurlijk niet dat bij een ongeluk alleen de kosten van de tegenpartij worden gedekt, u kunt er daarom voor kiezen om een all risk verzekering voor uw voertuig af te sluiten. Een all risk verzekering is een stuk duurder dan een WA verzekering en een WA verzekering met diefstal erbij. Een all risk verzekering bevat tevens de WA verzekering, u hoeft dus naast een all risk verzekering verder geen extra verzekering af te sluiten. Een all risk verzekering dekt bij een ongeluk zowel uw eigen kosten als de kosten van de tegenpartij, ook als u schuldig bent.

All risk verzekering

De keuze tussen het wel of niet afsluiten van een all risk verzekering is vaak moeilijk, tenslotte liggen de kosten van een all risk verzekering een stuk hoger. Het is nooit verplicht om een all risk verzekering voor uw voertuig af te sluiten, de enige verzekering die verplicht is, is een WA verzekering. Over het algemeen is het alleen rendabel om een all risk verzekering af te sluiten voor een nieuw voertuig. Het afsluiten van een all risk verzekering voor een tweedehands voertuig gebeurd vrijwel nooit, de waarde van een tweedehands voertuig ligt namelijk vaak te laag om het afsluiten van een dergelijk dure verzekering rendabel te maken.

Bij de keuze tussen het wel of niet afsluiten van een all risk verzekering moet u altijd voor uzelf bepalen wat voor u de waarde is van uw voertuig en of deze het waard is om maandelijks een hoger bedrag te betalen, het antwoord hierop is vaak ‘nee’. De maandelijkse kosten van een all risk verzekering zijn onder andere afhankelijk van het aantal schade vrije jaren, de regio waarin u vaak rijdt, uw leeftijd, het aantal jaar dat u al een rijbewijs hebt en uw rijverleden. Verder is het natuurlijk ook afhankelijk van het soort voertuig, het gewicht van het voertuig en het bouwjaar hiervan

Doe de kenteken check
Menu
Contact
RDW Contact

Advertentie