Advertentie

Auto kopen

Na het behalen van het rijbewijs B, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een mooie auto voor uzelf kopen. Bij het kopen van een auto hebt u de keuze uit het kopen van een nieuwe auto of het kopen van een tweedehands auto. De keuze tussen het kopen van een nieuwe auto of een tweedehands auto is vaak moeilijk, een nieuwe auto kopen is op zich een goede investering voor de toekomst, echter schrijft deze ook wel erg snel af. Als u net uw rijbewijs B hebt gehaald is het niet aan te raden om meteen een nieuwe auto te kopen, de kans dat u schade maakt aan de auto is net na het behalen van een rijbewijs namelijk erg groot.

Deze schade hoeft bijvoorbeeld niet te ontstaan door een ongeluk, maar bijvoorbeeld doordat u net dat ene paaltje over het hoofd zag. Op het moment dat u schade maakt met een nieuwe auto is dat natuurlijk erg zonde, het rijden met een tweedehands auto geeft u daarom vaak een rustiger gevoel. Toch is het handig om de kentekengegevens op te vragen.

Koop een auto

De meeste mensen kiezen ervoor om eerst een tijd met een tweedehands auto te rijden en op een later tijdstip, bijvoorbeeld wanneer men meer ervaring heeft in het verkeer, een nieuwe auto te kopen. Een nieuwe auto heeft uiteindelijk natuurlijk veel voordelen tegenover het kopen van een tweedehands auto. Het grootste voordeel van het kopen van een nieuwe auto is dat u weinig kosten aan onderhoud heeft. In de eerste 3 of 4 jaar hoeft u sowieso nog weinig onderhoud uit te voeren aan uw auto, bij een tweedehands auto is de kans veel groter dat er binnen korte tijd iets kapot gaat en de kosten voor het repareren hiervan zijn enorm. Daarnaast hebt u bij het kopen van een nieuwe auto ook de garantie van de dealer, u kunt dan vaak de eerste jaren kosteloos reparaties aan uw auto uit laten voeren. Een ander groot voordeel is dat een nieuwe auto in het begin niet om het jaar APK gekeurd hoeft te worden, een nieuwe diesel auto hoeft de eerste 3 jaar na aanschaf geen APK keuring te ondergaan, bij een benzine auto ligt deze drempel op 4 jaar na de aanschaf hiervan. Tegenwoordig kunt u ook een nieuwe auto kopen waarvoor u de eerste jaren geen of nauwelijks belasting hoeft te betalen, hierdoor kunt u in de eerste jaren heel goedkoop rijden

Natuurlijk heeft het kopen van een tweedehands auto ook weer een aantal voordelen tegenover het kopen van een nieuwe auto, zo zijn bijvoorbeeld de verzekeringskosten een stuk lager dan wanneer u een nieuwe auto all risk wilt verzekeren. Daarnaast ligt de aanschafprijs van een tweedehands auto een stuk lager dan de aanschafprijs van een nieuwe auto. Natuurlijk is de kans op het kapot gaan van onderdelen bij een tweedehands auto een stuk hoger dan bij een nieuwe auto, hier moet u dan ook bij de aanschaf van een dergelijke auto goed over na denken. Op het moment dat u ervoor kiest om toch een tweedehands auto te kopen, dan kunt u het best iemand met verstand hiervan meenemen, deze kan door middel van een snelle controle de belangrijkste punten van de auto controleren. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een tweedehands auto alles goed te controleren, anders is de kans erg groot dat u binnen korte tijd voor een hoop onverwachte kosten komt te staan. Een ander voordeel van het kopen van een tweedehands auto, is dat u over de aanschafprijs kunt onderhandelen. Een nieuwe auto heeft altijd een vaste prijs en hier kan verder niet van afgeweken worden, een tweedehands auto heeft geen vaste prijs en biedt dus mogelijkheid tot onderhandeling. Een ander groot voordeel van het kopen van een tweedehands auto is dat deze niet veel meer afschrijft, op het moment dat u netjes met een dergelijk voertuig omgaat, zal deze bij eventuele verkoop niet veel minder opbrengen. Een nieuwe auto schrijft binnen een korte tijd gigantisch veel af, uiteindelijk krijgt u er bij een verkoop dan ook een stuk minder voor terug dan het werkelijke bedrag dat u bij de aanschaf ervoor hebt betaald.

Doe de kenteken check
Menu
Contact
RDW Contact

Advertentie