Advertentie

Kenteken schorsen

Op het moment dat u gedurende lange tijd geen gebruik maakt van de openbare weg met uw voertuig, dan kunt u ervoor kiezen om het kenteken van het voertuig bij het RDW te schorsen. Het schorsen van het kenteken heeft als voordeel dat u gedurende de schorsing niet verplicht bent om wegenbelasting te betalen en het voertuig minimaal WA te verzekeren. Het nadeel is natuurlijk dat u tijdens de schorsing geen gebruik mag maken van de openbare weg. Het schorsen van het kenteken is bijvoorbeeld ideaal als u van plan bent een voertuig te restaureren, waardoor u gedurende lange tijd niet op de openbare weg rijdt.

Kenteken schorsen

Het schorsen van het kenteken kan tegenwoordig bij elk postkantoor van PostNL en via het internet op de website van het RDW. Het schorsen van uw kenteken is niet gratis, de hoogte van het te betalen bedrag is afhankelijk van het soort voertuig. Na schorsing is het kenteken voor één jaar geschorst, daarna wordt deze automatisch opgeheven. Als u de schorsing toch wilt verlengen, dan moet u tijdig opnieuw het bedrag betalen waarna de schorsing voor een jaar zal worden verleng. De schorsing van het kenteken komt automatisch te vervallen op het moment dat u het voertuig op de naam van iemand anders zet, deze is dus meteen verplicht om wegenbelasting te betalen en het voertuig minimaal WA te verzekeren. Nadat het voertuig voor een jaar geschorst is, dient u de schorsing te verlengen of het voertuig wederom minimaal WA te verzekeren.

Op het moment dat uw voertuig geschorst is, is het ten strengste verboden om u op de openbare weg te bevinden. Uw voertuig is bij een ongeluk niet verzekerd en u kunt enorm hoge boetes verwachten. Schors uw voertuig dan ook alleen als u zeker weet dat u voorlopig geen gebruik gaat maken van de openbare weg. U bent niet verplicht om de schorsing van één jaar vol te maken, u kunt op elk tijdstip het voertuig uit de schorsing halen waarna u weer verplicht bent tot het betalen van wegenbelasting en het verzekeren van uw voertuig.

Nadat uw kenteken geschorst is hoeft u ook geen kentekenplaat (en kentekenplaathouder) op uw auto te hebben.Doe de kenteken check
Menu
Contact
RDW Contact

Advertentie