Advertentie

Oldtimer

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om een oldtimer te kopen. Het kopen van een oldtimer heeft uiteindelijk heel wat voordelen. De meeste mensen kopen een dergelijke auto natuurlijk voor het uiterlijk, echter zijn er ook heel wat financiĆ«le voordelen. Het eerste voordeel is dat deze auto’s steeds zeldzamer worden, de prijs van een oldtimer loopt daarom elk jaar weer op. Het kopen van een oldtimer is een goede investering voor de toekomst, op het moment dat u deze goed onderhoud en tijdig onderhoud uit laat voeren. Net als bij alle andere soorten auto’s, is een oldtimer alleen geld waard op het moment dat deze in optimale conditie is.

Ook het rijden van een oldtimer heeft voldoende voordelen, zo hebt u namelijk te maken met belastingvoordelen en verzekeringsvoordelen. Als eigenaar van een oldtimer kunt u namelijk gebruik maken van een oldtimerverzekering, dit is een verzekering die geheel gericht is op de wensen van de eigenaren van een oldtimer.

Oldtimer keuring

Verder hebt u ook wat betreft het laten uitvoeren van een APK keuring voldoende voordelen, op het moment dat uw oldtimer een bouwjaar heeft van voor 1960, dan hoeft u deze niet meer APK te laten keuren, u hebt in dat geval namelijk een vrijstelling van de APK keuring. Op het moment dat uw oldtimer ouder is dan 30 jaar, maar later is gebouwd dan 1960, dan hoeft u uw auto slechts om de twee jaar APK te laten keuren. Een normale auto moet altijd een APK keuring om het jaar hebben, u hebt hierbij dus ook een voordeel. Zoals u kunt zien, loont het kopen van een oldtimer uiteindelijk wel. Het is alleen belangrijk om een oldtimer niet te duur te kopen, goed te controleren op de technische aspecten voordat u hem koopt en op het moment dat u hem hebt gekocht, in optimale conditie houden.

Doe de kenteken check
Menu
Contact
RDW Contact

Advertentie