Advertentie

Kentekenbewijs

Het kentekenbewijs is in het leven geroepen om overzichtelijk te houden wie er in Nederland de eigenaren zijn van bepaalde voertuigen. Bij het beheren van een eigen kentekenbewijs komen bepaalde verplichtingen kijken. Zo ben je. bij het in bezit zijn van een voertuig, verantwoordelijk voor het hebben van een WA verzekering. Je hebt de verantwoordelijk dat het voertuig APK gekeurd is en daarnaast ben je ook verplicht om motorrijtuigenbelasting te betalen. Als bromfiets eigenaar ben je alleen verantwoordelijk voor de WA verzekering.

 

RDW Contact

Sinds 2008 is er een kentekenregister voor alle voertuigen in Nederland. De RDW draagt de verantwoordelijkheid voor dit basisregister. Het RDW beheert deze gegevens zoals u na het gebruik van onze kentekencheck ziet. Daarnaast verzamelt zij nog meer informatie over de bestuurders (verzekeraars) van ieder voortuig. Neem contact op met het RDW.

RDW Wegenbelasting

Wat voorheen de 'Rijksdienst voor het Wegverkeer' werd genoemd is op dit moment bekend als het RDW. Het RDW heeft de verantwoordelijkheid voor het innen van de wegenbelasting bij alle motor rijvoertuigenhouders.

De enige motor rijvoertuigen die geen rijvoertuigen belasting hoeven te betalen zijn 'voertuigen met een elektromotor, geleverd door accustroom of brandstofcellen, aanhangwagens (onder de 750 kilo), caravans en wegen- en landbouwmachines.

Wegenbelasting schorsen

Het komt regelmatig voor dat mensen op een bepaalde reden hun auto een tijd niet gebruiken. In sommige situaties doen zij er dan verstandig aan om de auto tijdelijk te schorsen. Op het moment dat u de auto wilt schorsen kost u dit honderd euro voor het eerste jaar. Er hoeft dan geen wegenbelasting betaald te worden. De daarop eenvolgende jaren waarin de auto geschorst is zal dit vijftig euro per jaar kosten. De auto mag tijdens een schorsing niet gebruikt worden op de openbare weg en zelfs niet staan op de openbare weg.

Doe de kenteken check
Meer informatie
Contact
RDW Contact

Advertentie