Advertentie

Sloopauto

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om hun auto bij het RDW op te geven als ‘sloopauto’, mogelijke redenen voor het opgeven van uw auto als sloopauto bij het RDW is dat u deze wilt gebruiken voor het rijden op het circuit, het opgeven van de auto als sloopauto bij het RDW zorgt ervoor dat u het voertuig niet langer van een minimale WA verzekering hoeft te voorzien, daarnaast hoeft u ook de belastingen die u normaal moet betalen voor het rijden van een auto, zoals wegenbelasting niet langer te betalen. Het kan ook zijn dat uw voertuig echt op is en dat het daardoor niet meer de moeite waard is het voertuig weer op te lappen om weer

gebruik te kunnen maken van de openbare weg, u kunt er dan voor kiezen om de auto in onderdelen te verkopen.

Auto naar de sloop

Op het moment dat u uw voertuig als slaapauto wilt opgeven bij het RDW dient u uw gehele kentekenbewijs compleet te hebben (deel 1A, deel 1B en het overschrijvingsbewijs), hebt u het kentekenbewijs niet compleet, dan kunt u uw auto niet als sloopauto opgeven bij het RDW, u dient in dat geval eerst een nieuw kentekenbewijs aan te vragen (of alleen het deel dat u mist), het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs is in de meeste gevallen geen probleem, bij oudere overtuigen kan het echter wel een probleem opleveren om een nieuw deel aan te vragen van het kentekenbewijs.

Nadat u het gehele kentekenbewijs compleet heeft en u uw auto als sloopauto op wilt geven bij het RDW kunt u de papieren naar het RDW opsturen met daarbij een duidelijke brief dat u de auto wilt laten schorsen. Op het moment dat u deze brief naar het RDW hebt gestuurd mag u nog steeds met het voertuig rijden, indien deze beschikt over een WA autoverzekering en u nog steeds een geldige APK keuring hebt en nog steeds wegenbelasting voor het voertuig betaald. Nadat u het verzoek tot het opgeven van uw auto als op de post hebt gedaan zal het RDW dit verzoek in behandeling nemen, nadat het RDW uw auto als sloopauto in het systeem heeft gezet mag u niet meer met het voertuig op de openbare weg komen. Vanaf dat moment kunt u alleen nog met het voertuig op de openbare weg komen als u het voertuig geheel door het RDW laat controleren en een geheel nieuw RDW kenteken aanvraagt, de ervaring leert echter dat dit niet de moeite waard is. Voordat u uw voertuig bij het RDW opgeeft als sloopauto is het daarom erg belangrijk dat u zeker weet dat u niet langer een kenteken wilt hebben op uw auto. Als u uw auto wilt gebruiken voor het circuit of op priv├ęterrein zonder dat u wegenbelasting wilt betalen en een verzekering en APK keuring wilt hebben kunt u er ook voor kiezen om uw voertuig te laten schorsen, tegen betalen bij een bepaald bedrag (afhankelijk van het soort voertuig), mag uw voertuig gedurende een jaar niet op de openbare weg komen. Na deze periode van een jaar kunt u ervoor kiezen deze periode te verlengen met opnieuw een jaar of het voertuig weer minimaal WA te verzekeren en opnieuw wegenbelasting te betalen.

Nadat u uw auto hebt opgegeven als sloopauto bij het RDW mag u deze alleen nog ‘slopen’ of gebruiken op priv├ęterrein, voertuigen die Total loss zijn worden vaak ook opgegeven als sloopauto bij het RDW. In feite mag u alles van het voertuig verkopen, behalve de delen waarop het chassisnummer van het voertuig staat (bijvoorbeeld delen van het frame), deze onderdelen mogen niet worden verkocht (hierbij loopt u namelijk de kans dat het frame enkele jaren later opeens weer op de weg rijdt met een ander kenteken en dat is natuurlijk niet de bedoeling van een sloopauto). Het is natuurlijk ook toegestaan om universele onderdelen over te zetten op een ander voertuig, zolang er maar geen duidelijk kenmerk van het oude voertuig op het onderdeel te zien is.

Lees hier meer over een autosloperij.
Doe de kenteken check
Menu
Contact
RDW Contact

Advertentie