Advertentie

Tweede hands auto kopen

De meeste mensen, en zeker de mensen die net hun rijbewijs hebben gehaald, kiezen ervoor om als eerste auto een tweedehands auto te kopen. Het kopen van een tweedehands auto heeft namelijk heel wat voordelen tegenover het kopen van een nieuwe auto. Een van de grootste voordelen van het kopen van een tweedehands auto zijn natuurlijk de lage aanschafprijs en de lage jaarlijkse afschrijving. Als u normaal met een tweedehands auto rijdt, zult u deze voor vrijwel hetzelfde bedrag kunnen verkopen. Tijdens de periode dat u met het voertuig rijdt, schrijft deze dus nauwelijks af. Daarnaast is de aanschafprijs van een tweedehands auto nooit vast, er is dus bijna altijd mogelijkheid om over de prijs te onderhandelen.

Koop een tweedehands auto

Het kopen van een tweedehands auto is risicovol op het moment dat u zelf geen verstand heeft van auto’s, de verkoper kan u namelijk van alles beloven en allerlei beloftes doen, u kunt het echter niet controleren. Als u op de mooie blauwe ogen van de verkoper vertrouwd, is het goed mogelijk dat u binnen korte tijd na de aanschaf van het tweedehands voertuig, voor veel dure reparaties komt te staan. Op het moment dat u ervoor kiest om een tweedehands voertuig te gaan kopen, is het aan te raden om iemand mee te nemen die verstand heeft van voertuigen, deze kan namelijk door middel van het uitvoeren van een korte controleren bepalen in welke staat het voertuig is, dit kunt u vervolgens ook verwerken in de aanschafprijs op het moment dat u met de verkoper gaat onderhandelen. Bij de aanschaf van een tweedehands voertuig is het altijd belangrijk om niet teveel te betalen, er zijn altijd namelijk wel wat kosten verbonden aan het kopen van een tweedehands voertuig, het uitvoeren van kleine reparaties kan al snel oplopen tot enorme bedragen, het is aan te raden om hier bij het onderhandelen rekening mee te houden.

Een nadeel van het kopen van een tweedehands auto tegenover het kopen van een nieuwe auto is dat een tweedehands voertuig elk jaar onderworpen moet worden aan een APK controle. Het voertuig mag alleen de weg op, op het moment dat deze een geldige APK heeft. Bij de aanschaf van een nieuwe benzine auto, hebt u de eerste 4 jaar vrijstelling van een APK keuring, bij een nieuwe diesel auto ligt deze drempel op 3 jaar.

Het voordeel van een tweedehands auto is dat u niet zo bang hoeft te zijn dat u schade maakt, op het moment dat u schade maakt in een nieuwe auto, zult u wellicht dagen niet kunnen slapen. Het effect is dat u een stuk rustiger kunt rijden in een tweedehands auto. De meeste mensen die net hun rijbewijs hebben gehaald, kiezen ervoor om eerst een aantal jaren een tweedehands auto te gaan rijden, na deze jaren heeft u meer ervaring gekregen op de weg, waardoor u er voor kunt kiezen om een nieuwe auto te kopen. Het kopen van een nieuwe auto heeft natuurlijk ook enorm veel voordelen, naast de vrijstelling van een APK keuring hebt u ook in de eerste jaren nauwelijks kosten aan onderhoud en reparaties, daarnaast hoeft u meestal de eerste jaren geen belasting te betalen bij het kopen van een nieuwe auto, het nadeel is dan natuurlijk wel weer dat het voertuig een stuk duurder is in de aanschaf en dat het ook een stuk sneller afschrijft. U zult bij een eventuele verkoop nooit hetzelfde bedrag ontvangen als wat u voor de nieuwe auto hebt bepaald. Het is natuurlijk altijd een persoonlijke keuze of u liever een nieuwe of tweedehandse auto koopt.

Doe de kenteken check
Menu
Contact
RDW Contact

Advertentie