Advertentie

WA Verzekering

Het is elk voertuig verplicht om een geldige verzekering te hebben op het moment dat deze gebruik maakt van de openbare weg. Het verplicht verzekeren is niet van kracht voor voertuigen als een fiets en scootermobiel. Een voertuig dient minimaal voorzien te zijn van een geldige WA verzekering, natuurlijk is het altijd naar eigen invulling om deze verzekering uit te breiden met een diefstal verzekering of een all risk verzekering. Op het moment dat u een all risk verzekering hebt afgesloten voor uw voertuig, hoeft u geen WA verzekering meer af te sluiten, een WA verzekering zit namelijk standaard inbegrepen bij een all risk verzekering.

WA Verzekering

Een WA verzekering zorgt ervoor dat wanneer u bij een ongeluk schuldig wordt bevonden, de verzekering de kosten van de tegenpartij dekt. Op het moment dat u geen WA verzekering zou hebben, zou u zelf voor alle kosten van de tegenpartij op moeten draaien. De kosten bij een ongeluk kunnen vaak enorm hoog oplopen, niet alleen de schade aan het voertuig zal in dat geval door u betaald moeten worden, ook de lichamelijke en geestelijke schade van de tegenpartij komt geheel voor uw rekening. Als u dus geen geldige WA verzekering hebt, loopt u bij een ongeluk het risico dat u de rest van uw leven moet betalen aan de tegenpartij.

De WA verzekering is niet in elke situatie geldig, op het moment dat u bijvoorbeeld hebt gedronken of verdovende middelen hebt gebruikt en hierdoor het ongeluk hebt veroorzaakt, is de verzekeringsmaatschappij niet verplicht om de kosten van de tegenpartij te dekken, u kunt dus ook op het moment dat u wel een WA verzekering hebt voor de gehele kosten van de tegenpartij komen te staan.

Omdat de WA verzekering verplicht is geworden en er ondertussen honderden verzekeringsmaatschappijen in Nederland zijn die deze verzekering aanbieden, kunt u voor een laag bedrag een WA verzekering voor uw auto afsluiten. De WA verzekering behoort tot de maandelijkse kosten voor het berijden van uw voertuig, de maandelijkse kosten van een WA verzekering zijn van een aantal factoren afhankelijk. De verzekeringsmaatschappij kijkt namelijk naar het aantal schade vrije jaren, de regio waarin u vaak rijdt, uw leeftijd, het aantal jaar dat u al een rijbewijs hebt en uw rijverleden. Verder is het natuurlijk ook afhankelijk van het soort voertuig, het gewicht van het voertuig en het bouwjaar hiervan. Zo kan het dus zijn dat u veel meer kwijt bent aan uw WA verzekering dan uw buurman. Het is aan te raden om voor het kopen van een voertuig alvast online de kosten van de WA verzekering te berekenen, op deze manier komt u niet voor verassing te staan na het kopen van het voertuig.

Doe de kenteken check
Menu
Contact
RDW Contact

Advertentie